Маринован сафрид

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
24/03/2012
"Спешно търсим още празни бурканчета, защото ние много маринован сафрид можем да изядем "
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 274
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сафрид - пресен
  • морска сол
  • оцет
  • олио
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • копър - няколко стръкчета
  • чесън - 1 глава, голяма
  • дафинов лист - по желание, 1 на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете пресния сафрид от глави, перки, вътрешности и твърди кости. В съд го наредете обилно с морска сол и оставете да престои 12 часа.

След това го изплакнете и го накиснете за 6 часа в оцет. Така престоялият сафрид подреждайте в буркани, като слагате зърна черен пипер и бахар, стръкче копър, скилидки чесън и дафинов лист по желание.

Загрейте олио, докато светне и сипете в бурканите. Затворете бурканите с маринова сафрид и съхранявайте на хладно.

Няма точни мерки, защото зависи от количеството риба, което искате да мариновате.

Чугунена грил тава с дръжки 30 см-24%
Качество без компромис:
Чугунена грил тава с дръжки 30 см
99.00 лв.
75.00 лв.
Виж ››

Чугунена тава с дръжки, която ще съдейства за приготвянето на вкусни гриловани зеленчуци, сочно месо или дори сандвичи.

Рейтинг

5 4
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ани
Ани
16.10.2014 20:21
Правя по тази рецепта чернокоп и сафрид,вече 2 години. Супер е!
4
0
ирина
ирина
23.11.2012 13:41
Вече не правя сафрид.Правя чернокоп.Изчиства се идеално рибата и се измива така,че да не остава кръв от вътрешната част на гръбнака.Главите се хвърлат.Слага се рибата в удобен съд и се залива със саламура,която се прави така:На 1кофичка от кисало мляко вода- 4 лъжици с връх готварска сол,бърка се до стопяване и така кофичка по кофичка докато се покрие рибата.Затиска се с нещо да не изплува.Стои в саламурата 48часа после се слага в оцет 10-12часа.Оцежда се добре.Загрява се олио,почти до завиране,угасява се олиото с хапка хляб,изчаква се да изстине добре.Всяка рибка се потапя в олиото и се нарежда в съда,като отгоре рибата трябва да е покрита с 1-2 см илио.Държи се на хладно или в хладилника.Защото във Варна няма хладно я държа в хладилника.
2
2
Дидо
Дидо
13.11.2012 17:04
И аз така го приготвям, но прибавям и половин глава лук. Резултатът е невероятен. А по отношение, колко да престои в сол и колко в оцет, най-вече зависи от едрината на сафрида:)
1
0