Начин на приготвяне
Натъркайте телешкото със сол и черен пипер. Сложете го в тиган със сгорещената мазнина да се запържи равномерно. След това го сложете в намазнено фолио, като хубаво го увиете да се пече за 2 часа на 160 градуса.
През това време пригответе соса като пюрирате с 2 с.л. вода боровинките и ги прецедите през цедка. В съд на котлона сложете да кипнат портокаловия сок, виното, балсамовия оцет със захарта.
Щом поврат и се редуцира малко течността, добавете боровинковия сос и разбъркате. Оставете на котлона, докато сосът се посгъсти.
Към края добавете заделените 1/3 ч.ч. цели боровинки и след 5 минути снемете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Парчето телешко се поставя в голяма чиния и се нарязва с остър нож на медальони. Полива се обилно с боровинковия сос и се поднася.