Пиле по андалуски

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
557
10
1k
23/03/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 719
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво натъркайте пилешкото със сол, млян черен пипер и естрагон. Загрейте зехтина в тиган и сложете месото да се запържи равномерно. Извадете го в чиния и в същия тиган задушете лука.

Долейте виното и 150 мл вода, поръсете с натрошения бульон, малко естрагон и нарязаната на тънки ивички лимонова кора.

Върнете пилешкото в тигана, сложете капака и оставете да се задушава за 5 минути. Прибавете прясно изцедения лимоновия сок и щипка захар.

Когато течността се редуцира, снемете ястието от котлона и разбъркайте със сметаната. Поднесете пилето по андалуски с гарнитура от задушени овкусени зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар