Печена патица с бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Печена патица с бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Освен при приготвянето на патицата, отделете биричка и за консумирането й - наздраве"

Необходими продукти

  • патешко месо - 1 патица
  • портокал - 1/2 или лимон
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1 стрък
  • бира - около 400 мл
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената патица натъркайте със сол и черен пипер. На дъното на тава сложете нарязан едро лук, разполовените скилидки чесън и мащерката. Отгоре сложете патицата и я надупчете с вилица. Във вътрешността й сложете половин лимон или портокал.

Отделно загрейте до кипване бирата и захарта с малко сол. Залейте с горещата течност патицата и сложете да се пече в умерено загряна фурна на около 180 градуса.

Печенето отнема около 2 часа, като от време на време обливате патицата с течността от тавата. Щом патицата е опечена извадете тавата и отцедете соса в тенджерка.

Сложете го заедно с пилешкия бульон да ври около 5 минути, докато течността се редуцира. Прецедете соса, овкусете го с подправки. Поднесете порция печена патица с бира, полята със соса.

Рейтинг

3.9
53
44
34
20
10
Дай твоята оценка: