Крем Шоколад, Ванилия и Мока

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
783
10
1k
21/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 375
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадов Крем

Начин на приготвяне

Смесете в тенджерка 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Постепенно добавете 300 мл прясно мляко и разбъркайте до разтваряне на нишестето. Сложете съда на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете 1 жълтък. Бъркайте енергично за 1 минута след сгъстяване на крема. Снемете от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло и кафето. Покрийте крема Мока с фолио и оставете настрана.

За крема ванилия отново смесете 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Разтворете с 300 мл прясно мляко и сложете съда на котлона. Разбъркайте с втория жълтък енергично, до сгъстяване. Махнете след това от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло, натрошения бял шоколад и ванилията.

Пригответе шоколадовия крем по същия начин, като накрая разбъркате с какаото и натрошения шоколад, докато се хомогенизира.

Във високи чаши със столче сипвайте първо от крема мока, след това ванилия и накрая шоколад. Гарнирайте със сметана при поднасяне.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар