Крем Шоколад, Ванилия и Мока

21/03/2012
фифи
отфифиНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции8-10 чаши
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 671
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджерка 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Постепенно добавете 300 мл прясно мляко и разбъркайте до разтваряне на нишестето. Сложете съда на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете 1 жълтък. Бъркайте енергично за 1 минута след сгъстяване на крема. Снемете от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло и кафето. Покрийте крема Мока с фолио и оставете настрана.

За крема ванилия отново смесете 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Разтворете с 300 мл прясно мляко и сложете съда на котлона. Разбъркайте с втория жълтък енергично, до сгъстяване. Махнете след това от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло, натрошения бял шоколад и ванилията.

Пригответе шоколадовия крем по същия начин, като накрая разбъркате с какаото и натрошения шоколад, докато се хомогенизира.

Във високи чаши със столче сипвайте първо от крема мока, след това ванилия и накрая шоколад. Гарнирайте със сметана при поднасяне.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар