Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пълнени пилешки пържоли

Пълнени пилешки пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Пълнени пилешки пържоли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2 бр.

Необходими продукти

  • пилешко месо - 2 броя цели гръдни филета
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисели краставички - 2 броя
  • гъби - 4 - 5 броя
  • лук - 2 стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте внимателно пилешките пържоли от цяло гръдно филе в найлонов плик, за да се изтънят. Натрийте ги хубаво със сол, черен пипер, пресован чесън и ги полейте с брата. Оставете така за 30 минути под капак.

Загрейте малко мазнина и запържете накълцания ситно лук и гъби. Овкусете с подправки и снемете от котлона.

Вземайте тънки парчета бекон, резен кашкавал и краставички и ги подреждайте в пържолите. Разпределете от лука с гъбите, завийте леко пилешкото и го зашийте с конец.

Подредете в тавичка пържолите, залейте ги с малко мазнина и маринатата от бирата и ги сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Рейтинг

4.1
54
41
31
21
10
Дай твоята оценка: