Селски тутманик

15/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"Колкото и далеч да отидете, винаги ще си спомняте за този селски тутманик, като за най-вкусното нещо на света "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 237
  • Преглеждания за месеца379
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата към киселото мляко и ги добавете към брашното.

Омесете добре тестото и добавете сиренето.

От така приготвеното тесто оформяйте топки, потапяйте ги в олио и ги нареждайте в тава.

Смесете малко олио с червен, черен пипер, малко чубрица, сусам, разбъркайте и с четка намажете отгоре тутманика.

Сложете да се пече в умерено загрята фурна до готовност. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Анонимен
Анонимен
18.04.2019 18:22
Без яйца ли се прави?
0
0
Василева
Василева
06.03.2014 18:02
Публикуваната снимка ,май не е от тази рецепта,
няма как от изброените продукти да се получи такъв хубав тутманик,пък даже и селски.
1
0
Кулинарка
Кулинарка
12.02.2014 20:48
Много ми е интересно как ще се получи тесто от една чаша брашно с една чаша кисело мляко,че ида се оформи и на топки.........хахахаха....
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв