Гнездо от кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6312k313k
Гнездо от кайма
02/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Лесно за приготвяне и изключително ефектно ястие"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес, да не е много мазна
  • яйца - 1 брой, за каймата
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион - смлян
  • гъби - 150 - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 голям
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - около 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете добре каймата с яйцето и подправките. Разстелете я на пласт по дъното и стените на намазнена тава.

Загрейте малко мазнина в тенджерка и за пържете първо накълцания бекон у праз. После добавете нарязаните гъби и моркови. Оставете да се задушат и поомекнат добре и ги овкусете с малко подправки.

Разпределете зеленчуковата смес върху канапето от кайма и поръсете с настъргания кашкавал или сирене по желание.

Сложете да се пече за около 15 минути в умерено загряна фурна. После извадете, чукнете отгоре яйцата и върнете да се доопече с тях.

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка: