Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фритата»Фритата с пиле и кашкавал

Фритата с пиле и кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Фритата с пиле и кашкавал1 / 2
09/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г пушено пиле
  • яйца - 8 броя
  • пармезан - 5 с.л. настърган
  • кашкавал - 100 г
  • мащерка - 1 с.л.
  • лук - 1 - 2 връзки пресен или праз
  • босилек - 1 с.л.
  • домати - 1 брой
  • зелени чушки - 1 брой
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте пушеното пиле ситно. Разбийте яйцата и ги разбъркайте с месото и кашкавала, нарязан на кубчета, 4 с.л. от пармезана, пресния лук или праз, мащерката и босилека.

Загрейте зехтина в тиган с метална дръжка и излейте сместа. Похлупете леко и оставете за 10 минути на умерен огън, докато почти се втвърди.

Периодично повдигайте фритата нагоре, за да се излее течността отгоре надолу. Отгоре покрийте с кръгчета домати и чушка и се поръсва с още малко пармезан.

фритатата се премества в загряна фурна на най-високото ниво за да се запече добре и отгоре.

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: