Японски бисквити

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Японски бисквити1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Как японките хапват толкова сладки бисквити, а са толкова слабички - това ще си остане пълна мистерия, а вие при всички случаи си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г
  • брашно - 200 г
  • захар - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • сусам - 40 г печен
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си.

Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки филийки.

Редим в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: