Пикантно агнешко печено с бира

07/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене100 мин.
  • Общо125 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 677
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • соев сос - 50 мл
  • бира - 50 мл
  • вино - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • мед - 1 с л
  • чили - 1/2 ч.л. или лют червен пипер
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. едро смлян
  • чесън - 1 ч.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки ги разбъркайте добре. Агнешкото нарежете на големи парчета и всяко парче хубаво оваляйте в подправките. Подредете месото в намазнена тава. Залейте го с предварително смесените вино, бира, соев сос и вода.

Завийте тавата с фолио и сложете да се пече в силно загряна на фурна за 30 мин, а след това намалете на 180 градуса и печете още 1 час или малко повече.

Щом агнешкото е готово, махнете фолио и прелейте соса в друг съд. Сгъстете го с 1 с.л. брашно. Залейте отново агнешкото със соса и запечете за 5-6 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар