Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Патладжанено Гаспачо

Патладжанено Гаспачо

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Патладжанено Гаспачо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
165 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • патладжани - 2 броя малки
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • риган - 1/2 ч.л.сух
  • сол
  • бял пипер - на вкус
  • за Гаспачото
  • домати - 6 броя белени
  • краставици - 1 брой, голяма, обелена
  • зелени чушки - 1 брой
  • люти чушки - 1 брой
  • лук - 1 малка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - около 2 с.л. или на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и оставете за 20 минути да се отцедят от горчивината. Облейте ги под течаща вода и ги подсушете.

Загрейте зехтина и запържете патладжаните. Щом омекнат, овкусете с чесън, сол, бял пипер и риган. Оставете да се охладят напълно.

Всички продукти за Гаспачото пюрирайте в блендер или кухненски робот. Накрая добавете зехтина и подправките. Така приготвеното Гаспачо оставете в хладилник за 2-3 часа.

След това объркайте с патладжаните. Поднесете супата студена, поръсена с накълцан магданоз.

Рейтинг

3.6
50
44
30
21
10
Дай твоята оценка: