Патладжанено Гаспачо

EfrosiaEfrosia
Джедай
479
997
10
1k
Патладжанено Гаспачо
06/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Сготви15 мин.
Общо165 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и оставете за 20 минути да се отцедят от горчивината. Облейте ги под течаща вода и ги подсушете.

Загрейте зехтина и запържете патладжаните. Щом омекнат, овкусете с чесън, сол, бял пипер и риган. Оставете да се охладят напълно.

Всички продукти за Гаспачото пюрирайте в блендер или кухненски робот. Накрая добавете зехтина и подправките. Така приготвеното Гаспачо оставете в хладилник за 2-3 часа.

След това объркайте с патладжаните. Поднесете супата студена, поръсена с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: