Палачинки с извара

БарфиБарфиНовак
04/03/2012
"Днес сме ви приготвили една малко забравена, но превъзходна рецепта за селски палачинки с извара"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 532
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте изварата с прясното мляко и добавете содата, олиото и солта.

Прибавете брашното и бъркайте с тел. Трябва да се получи гъста каша, като при нужда се добавя още брашно.

Гребвайте с малък черпак и сипвайте палачинките в сгорещен тефлонов тиган.

Щом се образуват дупчици отгоре, обръщайте палачинките.

Консумират се леко изстинали със сладка или солена гарнитура.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
вили
вили
22.04.2012 21:08
напротив, получават се - първо разбиваш изварата с прясното мляко и накрая добавяш брашното..и какво значи изварата да поеме брашното...остават несмесени ли какво? Бъркаш, бъркаш...пък всичко си стои самосиндикално в купата...Глупава работа...
1
0
,,,,,,,,,
,,,,,,,,,
22.04.2012 19:22
Не се хабете, нищо не става, още от самото начало се чудех как изварата ще поеме брашното. Е оказа се, че не може.
0
0
калина
калина
15.03.2012 10:12
получиха се много фини и вкусни, а и децата ги харесаха. И без яйца стават, което е много добре:)
0
0