Начин на приготвяне
От продуктите за тестото се замесва тестото, което се оформя на топка. Овийте го във фолио и го сложете в хладилника а 15-30 мин.
Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете добре форма за тарта около 26-28 cм диаметър. Разточете тестото и го разстелете във формата, като внимателно покриете и притиснете леко към стените.
Покрийте тестото с фолио и поръсете с малко боб, за да не се надигне при печенето. Сложете да се пече за около 15 минути. За пълнежа настържете сиренето на едрото ренде, а бекона нарежете на малки парченца, без кожата му.
Направете бешамелов сос от млякото, сметаната, брашното, маслото, олиото, сол и черен пипер. Отделете около 50 мл от сметаната предварително и я разбийте с яйцата. Яйчната смес разбъркайте с другия сос.
Извадете полуопечения блат, отгоре подредете нарязания, запържен и отцеден бекон, по желание парченца кашкавал, сипете соса и сложете да се пече за около 25-30 минути в предварително загряната на 180 градуса фурна. Вътрешността на киш Лорен трябва да остане кремообразна и внимавайте да не го препечете.
Коментари
Мечен, всяко домакинство трябва да има нужни традиционни български подправки- Ропотамски боб, аспержи, Рататуй на кубчета, бананови стърготини, Мартинински скариди. Не знам какво се възмущавате при положение, че бобът се използва вместо бакпулвер; няма нужда от сарказъм, по- добре не четете и коментирайте, аман от негативни хора.
Сега пък и боб! Моля, пишете всички нужни продукти още в началото, защото само обърквате хората. Да не вземе накрая и глиган да ми трябва.