ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко по бразилски

Пилешко по бразилски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6312k313k
Пилешко по бразилски
01/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • лимони - 1 брой
  • портокали - 1 брой
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • домати - 250 г, може и от консерва
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кората на портокала и лимона и ги настържете. Изцедете сока от цитрусите и отделете, ако има семки.

Добавете към тях дребно нарязаните домати и разбъркайте заедно с лененото брашно. Добавете чесъна, малко со и черния пипер. В тази смес трябва да оваляте пилешките гърди. Захлупете съда и оставете да престои за около 2 часа.

Подредете месото в намазнена тава и го залейте с маринатата. Сложете да се пече до готовност, като регулярно го поливате с маринатата от тавата. Поднесете изпеченото пилешко по бразилски с гарнитура от печени картофи.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: