Пилешко по бразилски

01/03/2012
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • лимони - 1 брой
  • портокали - 1 брой
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • домати - 250 г, може и от консерва
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кората на портокала и лимона и ги настържете. Изцедете сока от цитрусите и отделете, ако има семки.

Добавете към тях дребно нарязаните домати и разбъркайте заедно с лененото брашно. Добавете чесъна, малко со и черния пипер. В тази смес трябва да оваляте пилешките гърди. Захлупете съда и оставете да престои за около 2 часа.

Подредете месото в намазнена тава и го залейте с маринатата. Сложете да се пече до готовност, като регулярно го поливате с маринатата от тавата. Поднесете изпеченото пилешко по бразилски с гарнитура от печени картофи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар