Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бъбреци соте с гъби

Бъбреци соте с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Бъбреци соте с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Сотирани бъбреци? Сещате ли се за по-подходящ повод да отворите бутилка отлежало червено вино?"

Необходими продукти

  • бъбреци - 200 гр. телешки или др.
  • масло - 15 гр.
  • гъби - 100 гр.
  • картофи - 80 гр.
  • брашно - 5 гр.
  • вино - 1 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се измиват добре, след което се режат на две по дължина и се варят. След като заврат водата се изхвърля, а с нея и неприятната миризма. Варят се отново в чиста подсолена вода до омекване. След като се сварят се режат на тънки ленти.

Гъбите се варят отделно, също нарязани на парчета, а след това се задушават в масло. Прибавят се към тях и бъбреците всичко се задушава.

Ръси се брашно и след като се запържи се залива с вино. След няколко минути се залива с бульона от гъбите и бъбреците.

Всички продукти се смесват и варят няколко минути.

Сервират се в затоплено блюдо, поръсени със ситно нарязан магданоз и черен пипер с приготвените картофи соте.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: