Патица с домати и зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Патица с домати и зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
205 мин.
Порции
7
"Не е нужно да сте опитни кулинари, за да сготвите вкусна патица и тази рецепта го доказва"

Необходими продукти

  • патица - 1 бр., около 2 кг
  • зеле - 2 кг
  • домати - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме патицата, разрязваме я през гърдите и я посоляваме.

Варим птицата в малко вода на тих огън, докато започне да омеква.

Нарязваме зелето на ситно и го претриваме с малко сол.

Задушаваме го на тих огън в отделената мазнина от патицата и доливаме малко вода.

Прибавяме обелените и наситнени домати и задушаваме за 10-15 минути.

Прибавяме червения пипер и чубрицата и изсипваме зелето в тава.

Поставяме патицата върху него, заливаме с останалия бульон и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като я обръщаме, за да се изпече равномерно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: