Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с бекон и фиде

Омлет с бекон и фиде

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Омлет с бекон и фиде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на тази кулинарна класика - омлет с бекон? А опитахте ли и нашето предложение с фиде?"

Необходими продукти

  • бекон - 100 г
  • салвия - 3 - 4 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • фиде - 300 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фидето (не до пълна готовност) в подсолена вода, след което го прецедете. Нарежете лука на колеца, а бекона на кубчета. Отделете листата салвия от стъблата.

Разбийте яйцата в млякото. Смесете фидето със салвията и бекона, посолете всичко. Загрейте олио в тефлонов тиган, добавете около 1/4 от сместа за омлета.

Покрийте съда и печете, след няколко минути обърнете омлета и от другата страна. Оставете на топло и изпържете и останалите омлети.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: