Пататник със сланина

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
389
297
13/12/2016
"Сто пъти сме го приготвяли и сто пъти сме го яли - никога няма да ни омръзне "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 745
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на слаб котлон. Сложете хартия за печене в глинен съд, като краищата ѝ трябва да излизат извън стените.

Намажете много добре с разтопено масло. Разпределете сланината така че да образува решетка, като краищата на резените също да излизат леко от стените.

Обелете и нарежете картофите на тънки филийки и ги сложете на слоеве, като между всеки един поръсвате с мащерка, масло, сол и пипер.

Когато свършат всички картофи, загънете отгоре с хартията, така че да се покрият. Печете първоначално на 240 градуса, а след около 15 минути намалете на 210 градуса.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар