Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с желатин

Пъстърва с желатин

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пъстърва с желатин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Вкусно и много ефектно предястие, с което лесно ще впечатлите и най-капризните гости"

Необходими продукти

  • пъстърва - 500 г
  • желатин - 15 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме изчистената пъстърва в студена вода и оставяме да се свари на слаб огън за 20-25 минути.

Вадим я, обезкостяваме и подправяме със сол и черен пипер.

Разпределяме я на дъното на формата, в коятo ще желираме.

Разтваряме желатина според инструкциите и го прибавяме към топла вода или зеленчуков бульон.

Нарязваме на тънки резени добре измития лимон и го редим върху рибата, поливаме с бульона и оставяме да стегне.

Сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: