Пълнозърнеста питка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
554
959
473
30/11/2016
"Всяка пълнозърнеста питка да си знае майстора, а всеки майстор - тази рецепта "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко сипваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покриваме и оставяме да шупне.

Прибавяме 4 яйца, олиото, солта и постепенно добавяме брашното и бакпулвера.

Замесваме меко тесто, което оставяме покрито да втаса, докато утрои обема си.

Разточваме тестото на не много тънка кора, която намазваме обилно с размекнатото масло. Равиваме на руло и леко усукваме, като изтегляме тестото.

С остър нож режем на шайби с дебелина 3 см и ги подреждаме в подходяща тава застлана с хартия за печене. Оставяме да втаса отново за 30-40 минути.

Намазваме втасалата питка с разбито яйце и я поръсваме със семена.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Вадим и покриваме за кратко.

Дебела дървена точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар