Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена пъстърва с орехи

Пълнена пъстърва с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пълнена пъстърва с орехи
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Пълнена пъстърва с орехи - причина номер 1 да си изкарате риболовен билет"

Необходими продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • копър - 4 стръка
  • орехи - 100 г, счукани
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата, подсушаваме я. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.

Измиваме лимона и го режем на шайби, лука нарязваме на едро, като отделяме зелената част на няколко стръка.

Достатъчно голямо парче алуминиево фолио намазваме със зехтин и поставяме рибата.

Пълним я с няколко шайби лимон, копър, начукани орехи и поръсваме със зехтин и малко сол. Върху рибата поставяме още лимон и зелената част на лука, поръсваме с няколко капки зехтин и опаковаме с фолиото, като го запечатваме добре.

Печем рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути (в зависимост от големината на рибата).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: