Начин на приготвяне
Вземете голяма тава и намажете дъното с масло от гроздови семки.
Изчистете пъстървата и я измийте хубаво. Посолете отгоре и отвътре всяка от рибите. Сложете пъстървите в тавата и полейте всяка риба с малко масло от гроздови семки.
Орехите се начукват на малки парченца и се поръсва всяка риба отгоре, за да се получи хрупкава коричка при печенето. Част от ореховите ядки сложете вътре в изчистените пъстърви.
Срежете един лимон и изстискайте върху всяка риба, за да овкусите идеално. Сложете да се пече на 180 градуса около 30 минутки.
Сервирайте апетитната печена риба с класическа картофена салата или друга гарнитура по избор.
Пъстърва с орехи и лимон - полезно и вкусно ястие за нула време!