Кавардисани Дробчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
331
50
856
20/11/2016
"Виното е готово и искате да почерпите? Поднесете го с тези ароматни кавардисани дробчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 764
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • вино - 1 ч.ч. розе, може и мляко
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък + малко лют или пушен по желание
  • лук - 1 глава
  • олио - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пилешките дробчета във виното или млякото за половин час.

След това отцедете, подсушете ги с кухненска хартия, загрейте мазнина в тиган и ги сложете да се готвят под капак, докато са готови.

През това време нарежете лука на полумесеци и го добавете към дробчетата, когато прецените - ако го обичате хрупкав, сипете лука няколко минути, преди да изключите котлона, но ако искате да се сготви и позапържи, трябва по-рано да го сложите в тигана.

Към края овкусете със сол и черен пипер. Изключете котлона, поръсете червения пипер, разбъркайте бързо и снемете от огъня.

Поднесете дробчетата с чаша вино.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар