Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Месо във фолио, печено на скара

Месо във фолио, печено на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Месо във фолио, печено на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Докато се изпече месото имате време и да приготвите перфектната гарнитура към него, и да изстудите виното или бирата"

Необходими продукти

  • свинско месо - около 1 кг цяло парче, рибица или др.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 брой, среден
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • вино - към 150 мл червено
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете парчето свинско и го шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Хубаво го осолете, поръсете с черен пипер.

Полейте го с виното, соевия сос и го поръсете със сухата мащерка. Оставете в покрит съд да престои за 2-3 часа в хладилник.

След това го прехвърлете в голямо парче фолио, а отстрани или под него сложете нарязаните лук и моркови.

Хубаво затворете алуминиевото фолио и го сложете да се пече на средно загряна скара. Печете по 45 минути от всяка страна. Готовото свинско се реже на парчета и се поднася.

Рейтинг

4.2
56
42
34
20
10
Дай твоята оценка: