Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско месо във фолио

Печено свинско месо във фолио

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено свинско месо във фолио1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Налейте си чаша вино, докато чакате перфектното свинско да се приготви във фурната"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - на вкус
  • червено вино - 150 мл
  • соев сос - 3 - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме добре месото, след което в него с остър нож правим малки разрези и поставяме вътре парченцата чесън.

Самото парче осоляваме добре, натъркваме с черен пипер и със сушена мащерка. Поставяме свинското в подходящ съд и го заливаме със сместа, която предварително сме направили от виното и соевия сос. Покриваме месото с фолио и го оставяме на студено в хладилник за 2-3 часа, за да се маринова.

След като сее мариновали добре, го отцеждаме от марината и го поставяме върху алуминиево фолио.

Предварително отдолу и встрани поставяме нарязания едро лук. Завиваме месото, изсипваме малко водичка в съда и поставяме във фурната.

Към края на печенето развиваме фолиото и запичаме месото, докато хване приятна коричка, като от време на време го поливаме с марината.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: