Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Конско месо на скара

Конско месо на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Конско месо на скара1 / 2
26/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • конско месо - 1 кг чисто, от по - младо животно
  • вино - 2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л. счукан
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник. След това се прехвърля в гевгир и се оставя да се отцеди.

Загрейте скарата и добре намазнете реотаните. Всяка пържола конско се намазва с четка с мазнина и се мята на скарата, която трябва да е средно загряна. Печенето отнема около 10 минути. Готовите пържоли запарвайте в купа с капак. Поднесете с червено вино и салата.

Рейтинг

4.1
54
42
33
20
10
Дай твоята оценка: