... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr169_8
Чипс от тиквички с чесън - Рецепта | Ezine.bg

Чипс от тиквички с чесън

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
11/01/2012
"Бирата си има вече нов най-добър приятел и иска да се поднася само с този чипс от тиквички "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 353
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • чесън - скилидки на вкус
  • олио - около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на много тънки кръгчета. Посолете ги и ги оставете в гевгир да се отцедят от излишната течност.

След това се разбъркват с пресования чесън и олиото. По желание се добавят и подправки на вкус (червен пипер, чили, къри...).

Тиквичките изпържете на порции в сгорещена мазнина, като ги вадите бързо веднага щом си сменят цвета.

В противен случай може чипсът от тиквички да прегори.

Отцедете чипса върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 17:23
не си представям, че ще могат да станат чак толкова тънки и сухи за да бъдат хрупкави като чипса
0
0