Панирани сиренца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Уникално вкусни панирани сиренца с бирена панировка"

Необходими Продукти

  • сирене - 300 - 400 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на хапки и го сложете във фризера. Използвайте добре зряло и твърдо краве сирене.

В купа пресейте брашното. Направете кладенче, добавете яйцата и малко олио и започнете да разбърквате с брашното.

Бъркайте и постепенно долейте и бирата, която може да се замени с млякото. Добавете останалото олио и объркайте внимателно с предварително разбитите на сняг белтъци, към които сте добавили малко сол.

Оваляйте сиренцата първо в брашно, после в панировката. Пускайте панираните сиренца в силно сгорещена мазнина да се изпържат от двете страни.

Рейтинг

5 26
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: