Боб със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
03/01/2012
"Щом в най-изисканите ресторанти не предлагат боб със свинско, няма да ги посещаваме, ама хич!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 731
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • боб - 500 г по - едър, може и червен
  • чушки - 1 червена суха
  • лук - 1 глава или 1 стрък праз
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л. щипка
  • люти чушки - 1 брой, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете в нова вода да се вари.

Щом поомекне, добавете малко олио, нарязания на ситно лук.

Свинското предварително нарежете на хапки и запържете леко.

Добавете го след лука в боба заедно с натрошената суха чушка, черния и червения пипер, сол на вкус, джоджена и чубрицата.

Доварете боба и по желание пуснете в него 1 люта чушка.

Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра-21%
Приготвяй си тази рецепта с:
Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра
160.00 лв.
127.00 лв.
Виж ››

Гответе вкусно и здравословно в новата си чугунена тенджера с емайлирано покритие. Качество без компромис!

Рейтинг

5 10
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар