Сиренова каша

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
04/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Една позабравена, но много вкусна рецепта от Българската кухня!"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 500 - 600 мл гореща
  • сирене - около 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него брашното, като бъркате интензивно за 2-3 минути.

Долейте на тънка струя и при непрекъснато бъркане горещата вода. Целта е да не се получат топчета, а гладък сос.

Овкусете със щипка сол и оставя да клокне, като бъркате за няколко минути. Добавете натрошеното сирене към кашата и след 20-30 секунди махнете от котлона.

Запържете маслото с червения пипер. Поднесете в чиния от сиреновата каша, залята с 1-2 с.л. от запръжката.

Рейтинг

4.3
59
48
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна ?
08.12.2022 15:46
1
Покажи всички подкоментари
Галя
Галя
Спомен и от детството ми. Наричаше се "бял мъж". Ядяхме я топейки хапки хляб в нея. Само дето майка не я заливаше със запържен червен пипер.
07.01.2016 23:00
10
1
НАДЯ
НАДЯ
Мноооооого вкусна!
12.03.2015 15:38
3
1
мери
мери
вкусът от моето детство Още я обичам
05.05.2014 16:44
10
2