Шоколадова торта Неделя

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
30/12/2011
"Безумно вкусна шоколадово-карамелена торта, за която всички думи са излишни. Дерзайте"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 129
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата371
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите шоколадова заливка, кипнете в съд на котлона сметаната и захарта и добавете натрошения шоколадов кувертюр и маслото. Оставете заливката да се охлади.

За карамелената заливка карамелизирайте захарта в тенджерка и прибавете сметаната и маслото.

За пандишпановия блат най-напред отделете жълтъците и белтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг. Жълтъците разбийте със захарта до пухкав крем и внимателно разбъркайте с белтъците към тях.

Смесете какаото и пресятото брашно и го добавете към яйчната смес, като разбърквате внимателно и бавно. При непрекъснато бъркане добавете разтопения шоколадов кувертюр.

Готовата смес сипете в застлана с намазнена хартия за печене тава с размери 35х25 см. Сложете блата да се изпече за около 10-15 минути в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

След като шоколадовия блат изстине, отделете хартията и разрежете блата на 2 части. Сложете 1 блат в подходящ поднос, а другият нарежете на малки кубчета.

Долния блат намажете с шоколада, а отгоре разпределете нарязаните кубчета и едро натрошени орехови ядки. Полейте Шоколадовата торта Неделя с карамелената заливка и оставете в хладилник за 2 часа преди да поднесете.

Разделител за торта 10 или 12 парчета - 27 см-22%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Разделител за торта 10 или 12 парчета - 27 см
18.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Кръгъл разделител на торта, който ще ви помогне бързо и лесно да разграфите сладкиша на 10 или 12 равни парчета.

Рейтинг

5 21
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#261461
Страхотна торта!
Шоколадовият крем става много тежък със краве масло. Може и без маслото. Аз го приготвям със шоколад. Орехите карамелизирах и натроших.
0
0
Велко
Велко
20.04.2015 00:05
Супер торта, страхотна идея със нарязването на горният блат на кубчета. Днес я направих стана убиец! Ако замените кувертюра с шоколад е възможно фондана да не стегне после, така че моят съвет е да не го заменяте ;) Успех
3
0
Лили
Лили
25.07.2014 20:45
Не може ли с готови блатове да се направи тортата?
4
0
Сирма
Сирма
31.07.2014 17:45
Ми пробвай и кажи, че и аз се чудя :)))
1
2