ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Новогодишен специалитет

Новогодишен специалитет

тинтин
Новак
296902k
Новогодишен специалитет
29/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
"Всяка Нова година изненадваме близките си с вкусен специалитет за празника и този път сме се спрели на този - опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • гъби - 2 ч.ч. сварени
  • пушено топено сирене - 250 гр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. стрита
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 1 к.ч.
  • масло - 125 гр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват добре, поръсват се обилно с подправките и се оставят 3 часа на хладно.

Гъбите се задушават с 1/2 пакетче масло. Пържолите леко се изпържват от двете страни.

В йенска тенджера се слагат: на дъното малко гъби, 3 пържоли, пушено сирене, пържоли, гъби, пушено сирене. Пържолите се мажат с майонеза и горчица. Сипваме виното и бульона и задушаваме около 90 минути в умерена фурна. Сол почти не е необходима.

Сосът може да се сгъсти с малко брашно, ако е необходимо, и се запича още 15 минути.

Рейтинг

5 14
4 6
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка: