Новогодишна торта венец

ЕфросияЕфросияНовак301
30/12/2011
"Едва когато приготвите тази торта, може да си отдъхнете, че празничната украса е завършена, а трапезата за празника - готова "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 637
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото със захарта за блатовете се разбива много добре. Едно по едно се добавят 5 жълтъка при непрекъснато биене, прясното мляко, в което е разтворен предварително бакпулвера, лимоновия сок и кора.

Накрая постепенно се разбърква и с брашното. Белтъците се разбиват отделно на пухкав сняг и се добавят внимателно към останалата смес.

Цялата смес се изсипва с намазнена и набрашнена тава или форма с дупка в средата. Изпича се в предварително загряна умерена фурна и се реже на 2 отделни блата. И двата блата се поръсват с нарязани смокини и и малко портокалови корички от сладко.

За крема в съд на водна баня се разбиват до побеляване 4 яйца с 1 ч.ч. захар и се добавя какаото. Сместа се бие на котлона, докато заври. Сваля се от огъня и се бие, докато се охлади.

Отделно се разбива останалото масло с 3 с.л. пудра захар и двата крема се смесват внимателно, лъжичка по лъжичка. Ароматизира се с есенцията.

В поднос сложете единия блат със смокини, намажете обилно с крема, сложете втория блат и покрийте с крем цялата торта. Поръсете със смлени орехи, прилепете джинджифилови бисквити или меденки или направете друга украса по избор.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар