Начин на приготвяне
За да приготвите крема загрейте в съд на котлона сметаната с прясното млякото и захарта. Разбийте жълтъците с какаото добре и сипете млякото към тях на тънка струйка, като разбърквате. Върнете съда на котлона и бъркайте непрекъснато. Добавете размитото нишесте, есенцията и предварително набъбналия и разтопен желатин. Желатина е добре да добавите след като свалите тенджерата от котлона.
Загрейте 1 ч.ч. захар докато карамелизира и добавете натрошените орехи. Бъркайте до получаване не светъл карамел. Разстелете го върху равна повърхност и след като изстине го натрошете на ситни парченца.
Сложете блата в тава или форма и леко го сиропирайте с малко прясно мляко. Намажете го хубаво с крема, поръсете с карамела с орехи, наредете плътно еклери отгоре и долейте останалия крем. отново поръсете с карамела с орехи и сложете тортата за 3 часа на студено.
След като хубаво стегне наредете еклери за украса отгоре и залейте цялата торта с глазурата, приготвена от предварително разтопените кувертюр, течен шоколад и 1-2 с.л. масло. Поръсете отново с крокана и оставете еклеровата торта да стегне за 1-2 часа преди да поднесете.
Научете също как да декорирате правилно своите торти.