ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Български коледни сладки

Български коледни сладки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Български коледни сладки
17/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
"Ако имаше световно първенство по най-вкусни сладки, несъмнено българските коледни сладки щяха да са сред победителите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.

След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.

Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета.

Парченцата се оформят на топки с големина на орех и се нареждат в малки кошнички за печене или върху тава, застлана с хартия за печене.

Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар.

Рейтинг

5 8
4 5
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка: