Ароматна сьомга със зеленчуци

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
324
07/12/2011
"Сьомга, зеленчуци и бяло вино - насладете се на живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 363
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 филета по 200 г всяко
  • чушки - 1 зелена, 1 червена и 1 жълта
  • праз - 1 стрък
  • зеле - 100 г цветно
  • зехтин - 50 мл
  • оцет - 50 мл балсамов
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 2 счукани зрънца
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете сьомгата със сол, черен пипер, карамфил на прах и балсамов оцет. Оставете я да се овкусява така. През това време загрейте зехтина (може и олио) в тенджерка.

Сложете да се запържат накълцания праз, след което нарязаните чушки и накрая накълцаното зеле.

Добавете сол и черен пипер на вкус, лимоновия сок, долейте малко топла вода и сложете филетата сьомга отгоре.

Захлупете и оставете рибата да се задуши за 10 минути. Поднесете порция зеленчуци с филе сьомга върху тях.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар