Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от сьомга със зеленчуци

Филе от сьомга със зеленчуци

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Филе от сьомга със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • сьомга - 3 котлета
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чери доматчета - 500 г червени и жълти
  • риган - 3 стръка пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • каперси - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете котлетите сьомга с лимоновия сок и ги овкусете със сол и черен пипер.

Измийте и нарежете всички зеленчуци. Загрейте 3 с.л. зехтин в тиган и задушете лука, чесъна за 5 минути.

Останалия зехтин загрейте в друг тиган и изпържете сьомгата до лек и приятен загар - не я препържвайте, за да не стане прекалено суха.

Прибавете доматите и каперсите в тигана и овкусете със сол, черен пипер и риган. Изсипете отгоре бялото вино и оставете да поври 3 минути.

Сипете зеленчуците в чинии и сложете отгоре котлетите сьомга. Гарнирайте с парчета лимон.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: