Сьомга рагу

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
07/12/2011
"Приготвянето на сьомга е истинско изкуство, на което бихме се наслаждавали всеки ден!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 026
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така.

След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете страни. Отстранете ги в чиния.

Долейте в тигана останалата мазнина и запържете накълцания лук до лека карамелизация, добавете нарязаните моркови и гъби и задушавайте, докато омекнат.

Разбъркайте зеленчуците с доматеното пюре и предварително запърженото в малко масло брашно.

Долейте при непрекъснато бъркане рибен бульон, овкусете със сол и черен пипер и прибавете рибните филета.

Оставете да къкри на котлона, докато течността се редуцира. Поднесете порция сьомга рагу, поръсена с накълцан пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
бай пешо готвача
бай пешо готвача
09.10.2013 18:06
Попитай някого какво е "рагу" .
3
0