ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Пържена Риба»Пържен шаран с царевично брашно

Пържен шаран с царевично брашно

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Пържен шаран с царевично брашно1 / 12
07/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

Рейтинг

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: