Хайвер от шаран

06/12/2011
"Кой не е опитвал тарама хайвер? А ето, че вече знаете и как да си го направите и сами!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо45 736
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хайвер - 1 ч.ч. пълна, от шаран
  • лук - 1 глава, неголяма
  • хляб - 2 филии бял, само средичките
  • сол
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мазнина - 180 мл, може и зехтин
  • карамфил - 1 - 2 счукани зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан или друг дълбок съд сипете заедно хайвера, накълцания съвсем ситно лук и сол на вкус (около 1/2 ч.л.).

Долейте лимоновият сок и пуснете пасатора. Разбивайте до гладка смес и добавете предварително намокрените и отцедени среди на 2 филии хляб.

Продължавайте да пасирате и постепенно, на тънка струя долейте олиото. Ако искате, може да не добавяте цялото количество.

Накрая проверете вкуса на хайвера. Ако има нужда добавете още сол и разбийте последно със смлените зърна карамфил.

Рейтинг

5 8
4 2
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сиси
Сиси
17.11.2013 19:52
Когато се извади хаъвера от рибата,или се купи от магазина,той е сив на цвят.Слага се в стъклен буркан със сол,за да узрее.Когато стане оранжев на цвят е готов за приготвяне.Тъй,като е солен,солта,която сте писали в рецептата,не е необходима.И от къде го измислихте този карамфил?
17
1