Пилешка пържола с гъбен сос

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
03/12/2011
"С малко пиле пилешко, гъби, масло и сметана и ще приготвите тази невероятна вкусотия"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173 438
  • Преглеждания за месеца563
  • Преглеждания за седмицата138
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилешкото със сол и черен пипер, залейте го с 50 мл вино и сложете в хладилник за 30 минути. След това го прехвърлете в намазнена тава, покрийте с фолио и изпечете пържолите.

Гъбите почистете и нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и сложете гъбите да се задушат. Щом са омекнали и готови, долейте 50 мл бяло вино, разбъркайте и долейте сметаната постепенно.

Щом сосът заври, добавете подправки на вкус, топеното сирене и долейте с размитото в топлата водичка брашно.

Разбъркайте и щом леко се сгъсти махнете соса от котлона. Фолиото от пилешките пържоли се маха, сосът се залива върху губите и се запича така за 5-10 минути. Поднесете с малко накълцан магданоз.

Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
37.99 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Подгответе лесно, бързо и чисто продуктите за ястието си върху бамбуковата дъска за рязане. Висококачествена, устойчива на следите от нож, достатъчно голяма, за да се чувствате комфортно, докато готвите. Отделете специално място в кухнята на вашата бамбукова дъска, защото тя ще остане дълго време там.

Рейтинг

5 16
4 9
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#183271
dneska napravih receptata i stana mnogo vkusno!!!
0
1
Таня
Таня
25.04.2015 16:02
absolutno dovolni ostanaha vsichki!!chudesna rezepta!!
4
0
Valentina
Valentina
03.03.2014 17:21
Страхотна рецепта!
4
0