Пилешка пържола с гъбен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
03/12/2011
"С малко пиле пилешко, гъби, масло и сметана и ще приготвите тази невероятна вкусотия"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180 952
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата306
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилешкото със сол и черен пипер, залейте го с 50 мл вино и сложете в хладилник за 30 минути. След това го прехвърлете в намазнена тава, покрийте с фолио и изпечете пържолите.

Гъбите почистете и нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и сложете гъбите да се задушат. Щом са омекнали и готови, долейте 50 мл бяло вино, разбъркайте и долейте сметаната постепенно.

Щом сосът заври, добавете подправки на вкус, топеното сирене и долейте с размитото в топлата водичка брашно.

Разбъркайте и щом леко се сгъсти махнете соса от котлона. Фолиото от пилешките пържоли се маха, сосът се залива върху губите и се запича така за 5-10 минути. Поднесете с малко накълцан магданоз.

Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см-24%
Качество без компромис:
Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см
134.00 лв.
102.00 лв.
Виж ››

Удобна за приготвяне на вкусни гриловани зеленчуци и месо грил тава, която всяко домакинство заслужава. Оребрена, с удобни дръжки.

Рейтинг

5 16
4 9
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#183271
dneska napravih receptata i stana mnogo vkusno!!!
0
1
Таня
Таня
25.04.2015 16:02
absolutno dovolni ostanaha vsichki!!chudesna rezepta!!
4
0
Valentina
Valentina
03.03.2014 17:21
Страхотна рецепта!
4
0