Боб по хайдушки

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
247
50
803
01/12/2011
"Бобът си е боб, но трябва да го опитате по хайдушки - с наденица, карначета и гъби! Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 746
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • карначета - 500 г
  • гъби - 250 г бланширани
  • боб - 400 г
  • лук - 150 - 200 г кромид
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • паприкаш - около 1/2 буркан или 340 г
  • олио - 150 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • джоджен - 1/2 връзка пресен, може и сух
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • червен пипер - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на средни или по-големи парчета и го сварете в подсолена вода. Сварете и боба с малко сол и олио.

Задушете за 10-тина минути в сгорещена мазнина ситно нарязаните лук, моркови и целина, поръсете с червения пипер и и разбъркайте с паприкаша.

Така приготвената запръжка се сипва в тава заедно с отцедения боб. Прибавете към тях месото и долейте 1 л от бульона му.

Прибавете и нарязаните гъби в тавата. Карначетата нарежете на парченца и запържете в малко сгорещено олио, след което добавете и тях в тавата.

Ако е твърде рядко ястието, може да сгъстите с размитото брашно. Сложете да се пече за 10-15 минути в загряна фурна и накрая го разбъркайте с накълцаните джоджен и магданоз.

Рейтинг

5 7
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Машина
Машина
02.04.2015 19:53
Бе, няма такова нещо, бе!
1
0
Тва Съм Аз
Тва Съм Аз
02.04.2015 19:45
Като изврат три води и е станала жарта, хвърляш боба и слагаш пържолата! Хайдутин боб яде само ако му го прави млада мома!!!
5
0