Шарен кекс с тиква

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
555
10
1k
28/11/2011
"Най-обичаме кексове с тиква, не само заради аромата - вкусът им също е великолепен "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 344
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното с бакпулвера, канелата, индийското орехче и кардамона. Разбийте отделно мекото краве масло със захарта.

Прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане, след което пюрето от тиква и и киселото мляко. Разбийте всичко много добре и започнете да добавяте брашняната смес, отново при непрекъснато бъркане.

Разделете сместа на две, като едната е повече. По-малката част разбъркайте с какао и сипете в намаслена и набрашнена тава. Отгоре сипете по-голямата светла смес.

С помощта на нож или вилица леко разбъркайте, за да се покаже част от кафявата смес отгоре на кекса. Поръсете с филираните бадеми и сложете да се изпече в загряна фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Моника
Моника
31.01.2016 17:35
Много приятна рецепта, по принцип не обичам тиква но така ми хареса
0
0
Елена
Елена
11.02.2012 18:07
Много сполучлива рецепта! Тъй като ми остана тиква от предното кулинарстване, реших да я използвам и напрравих сладкиша за втори път. Реших да обогатя рецептата като сложа вместо 2 чаши тиква, 1 чаша тиква и 1 чаша ситно нарязана на парченца ябълка (не настъргана, за да се чувства в кекса). Вътре сложих и орехи - на око - също нарязани на по-едро. Получи се страхотно!! Установих и че ако сте забравили да се запасите с повече бакпулвер (беше ми останало само 1 пакетче) може да сложите една чаена лъжичка сода бикарбонат в киселото мляко. Сладкиша ми стана любим... благодаря за страхотната рецепта!!
0
0