Предястие от патладжан

ВилиВилиНовак
14/03/2009
"Предястие като това, може да те накара да забравиш, че след това има и основно ястие "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 830
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана се нарязва на дълги филии. Посоляваме и го оставяме около 30 мин.

Доматен сос: обелените домати се настъргват или пасират, задушават се с чесъна в зехтин или олио като добавяме малко разтворен във вода зеленчуков бульон и подправяме с босилек.

Плънка: приготвя се от сиренето (изварата), 3 с. л. майонеза, 3 с. л кисело мляко, сол, чесън и копър - на вкус.

Всяка филийка патладжан се намазва с млечната плънка, навива се на рулце и се поставя в тавичка с приготвения доматен сос. Печем около 15-20 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eva
Eva
26.09.2013 11:51
Сменете снимката! Това са рибни рулца с червен хайвер върху соса. Не е коректно снимката и рецептата да се разминават. Хубав ден!
1
0