Ябълково вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ябълково вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Лудо, ароматно и много приятно ябълково вино, което ще ви смае, че и замае, ако прекалите с него"

Необходими продукти

  • ябълки - от сочен и ароматен сорт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша.

Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.

След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо.

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

бат Венци
бат Венци
Сага се захар за да стане захарност поне 18 има захаромер какви са тия простотии на око да се слага захар.И задължително трябва да се изчака вторичната ферментация иначе ще гърми!Аматьори!
30.01.2014 20:20
1
Ванко
Ванко
Приятелю,относно за калевият метабисулфид.Рецептата не е за 100 грама,ь за 100 литра ябълкова каша.Чети внимателно!
26.09.2013 11:54
бат Ачкофф
бат Ачкофф
Защо не четете това което сте написали.Кви 100гр.За какво става дума изобщо
14.09.2013 20:01
1
1
Покажи всички подкоментари