Шишчета с език

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
27/11/2011
"Докато приготвяте такива вкусотии, няма да се отървете от канени и неканени гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 794
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • език - 1 кг телешки
  • оцет - 50 - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 2 с.л. изцеден сок
  • дафинов лист - 1 стрит
  • захар - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • копър - няколко стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте езика и го сварете напълно в подсолена вода. Отцедете го, обелете и го нарежете на филийки с дебелина около 8 мм. Накиснете го в оцета, сол и черен пипер.

Разбъркайте заедно червения пипер, изцедения сок от лук, стрития дафинов лист, захарта, доматеното пюре с още малко сол и черен пипер.

Нанижете по няколко парчета език на шишче и хубаво с помощта на четка ги намажете от всички страни. Сложете да се запекат на гореща скара от двете страни. Поднесете, поръсени с накълцан копър.

Дървена дъска с бухал с приставка шиш за поднасяне
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Дървена дъска с бухал с приставка шиш за поднасяне
18.99 лв.
Виж ››

Идеалния аксесоар за градински барбекюта с приятели - практична и много функционална дървена дъска с форма бухал и приставка шиш.

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
nelly
nelly
24.12.2012 08:13
Изпробвана!Страшно вкусно стана!
0
0