Начин на приготвяне
Котлетите сьомга се посоляват и натъркват с черен пипер на вкус. Поливат се с прясно изцедения лимонов сок и се оставят така в покрит съд да престоят поне за 30 минути.
Приготвя се паста от пресования чесън, соевия сос и захарта. С нея обилно се намазват котлетите и се слагат в намазнена тава. Долива се и малко топла водичка (около 100 мл), за да се запази сочна сьомгата по време на печенето.
Пекат се до готовност в умерено загряна фурна. 5 минути преди да ги извадите сложете по кръгче лимон върху всеки котлет и доопечете.
Много вкусна сьомга се получава - опитайте непременно!
Коментари
Бях скептично настроен заради комбинацията захар + соев сос, но съм грешал.
Много вкусно се получава!
Идеше ми да си изям пръстите :)