Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Есетра по унгарски

Есетра по унгарски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Есетра по унгарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • есетра - 800 г
  • сметана - 200 г кисела
  • жълтъци - 1 бр.
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - зеленчуков или рибен или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер, поставяме в тенджера и доливаме бульон, до 1/3 на рибата, затваряме с капак и задушаваме, докато рибата омекне.

Поставяме рибата в затоплени чинии и прибавяме с предварително приготвения сос.

Сметаната, разбита с жълтъка, сол и лимонов сок, оставяме да кипне при непрекъснато бъркане и заливаме рибата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: